ACT-training

ACT = Acceptance and Commitment Training

ACT is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels in het leven (Acceptance), zodat je kunt blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). ACT bestaat uit zes verschillende processen / vaardigheden, zoals in de afbeelding hierboven weergegeven.

We worden opgevoed met het idee dat we moeten streven naar een “lang en gelukkig” sprookjesleven. Een ideaal dat weinig te maken heeft met de alledaagse realiteit. Want het leven is zoveel meer dan alleen maar rozengeur en maneschijn. Er komen altijd momenten waarop we neerslachtig zijn, twijfels hebben, bang zijn, intens teleurgesteld of onzeker.

Deze ACT-training baseert op het uitgangspunt dat het willen vermijden van psychische of lichamelijke ongemakken niet werkt. In plaats daarvan leidt het tot een krampachtige poging om een HALF leven te leiden, wat uiteindelijk je ontevredenheid of je klachten nog versterkt.

In de ACT-training leert je de methoden om de “onprettige of pijnlijke“ kanten van het leven te leren aanvaarden. Zo creëer je de ruimte om met aandacht, in het Hier en Nu en vanuit je eigen waarden te leven.

De cursus is opgebouwd uit drie onderdelen:
  1. Eerst onderzoek je hoe je nu met negatieve ervaringen en pijn omgaat.
  2. Vervolgens leer je hoe je je verzet tegen dit “psychisch ongemak” kunt opgeven en hoe je meer in het Hier en Nu kunt leven (o.a. met mindfulness-oefeningen).
  3. In het derde deel onderzoek je wat jouw belangrijkste waarden in het leven zijn. Wat vind je belangrijk? Waar wil je naartoe? En hoe je deze waarden kunt omzetten in concrete stappen om tot een voller en bevredigender leven te komen.
Opzet training

6 lesavonden van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie en data

Stationstraat 157, 6361 BH Nuth

Donderdag, 30 mei 2024
Donderdag, 13 juni 2024
Donderdag, 27 juni 2024
Donderdag, 11 juli 2024
Donderdag, 29 augustus 2024
Donderdag, 12 september 2024

Op aanvraag ook als incompany-training en/of maatwerk beschikbaar.

Kosten

€ 257,00 per persoon (incl. thee/koffie)
Onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top